Darkness

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Portrét Doriana Graya

Klasika;)
PORTRÉT DORIANA GRAYA
originálny názov: THE PICTURE OF DORIAN GRAY
autor: OSCAR WILDE

Slávny príbeh s nádychom fantastična o obraze-portréte. Hlavný hrdina, mladý a krásny Dorian Gray sa priatelí s maliarom. Ten namaľuje svoje vrcholné dielo, Dorianov portrét. Dorian pri pohľade naň je očarený a vysloví želanie, ktoré ovplyvní celý jeho ďalší život. Obraz má zázračnú moc odrážať skutočnú tvár majiteľa, Dorianovu dušu plnú zloby. Dorian preto obraz pred všetkými skryje, aby sa nikto nemohol dozvedieť hroznú pravdu. Pred smutným osudom sa mu však ani tak nepodarí ujsť…

 

Môj názor:

Prekrásny román.
Diela Oscara Wildea sú úžasné, mnohé z nich zbožňujem, no jeho Portrét Doriana Graya patrí k najvyššie umiestneným knihám v mojom pomyselnom rebríčku.
Skvelé úvahy, cynické a ironické monológy a dialógy, krásne opisy, psychologizácia postáv, napätie... To všetko nájdete v tomto príbehu. Čítala som ho v slovenčine a asi do polovice v angličtine a potvrdilo sa to, čo som dávno vedela - originál má svoje čaro;). Vrhnite sa do čítania - táto kniha vás donúti premýšľať... aj nad záležitosťami, ktoré ste považovali za nepodstatné.

Knihy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014