Darkness

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Darren Hayes

Biografia môjho obľúbeného speváka.

DARREN HAYES

Darren sa narodil 8. mája 1972 o 3:17 ráno miestneho času v mestskej časti Logan City, Slacks Creek v Brisbane v Austrálii. Jeho celé meno je Darren Stanley Hayes. Prostredné meno dostal po svojom pradedečkovi. Vyrastal v malej a  milujúcej rodine. Ako dieťa bol doslova posadnutý filmami StarWars, ET a hudobnými albumami svojej sestry Tracey. Oddaný fanúšišek skupiny Motown (zmes r'n'b a vokálnych techník, které dali základ Darrenovmu hudebnému šýlu). Učil sa spievat na pesníčky od Marvina Gaya a Smokey Robinson. Veľmi skoro zistil, že nie všetci sú jeho každodenným ,,cvičením'' nadšení. Veta ,,Darren SHUT UP'' sa v rodina čoskoro stala nejpoužívanejšia. Naštastie pre nás, fanúšikov, toto Darrena neodradilo. Sám sa priznal, že stále spieva v sprche.

Má zelenomodré oči, od prírody má blond vlasy (v dobách Savage Garden ich mal čierne, ešte predtým s farbami veľmi experimentoval - mal pol hlavy blond a pol čierne, potom se vrátil k prírode a teraz ich má znovu čierne), meria 178 cm a veľkosť topánky má 8,5 - 9. Má prepichnuté ucho. Bol vegetarián, ale kvôli priveľkému vyčerpaniu z koncertovania už zase mäso je. Stále se však stravuje zdravo, aspoň sa o to snaží.

Darren je najmladší z troch detí Judy a Boba Hayesových. Je skoro neuveriteľné, ako veľa pre Darrena rodina znamená. Je pre neho centrom jeho sveta. Mama Judy na neho mala a neustále má silný pozitivní vplyv. Otec Bob je na Darrena veľmi pyšný. Jeho súrodenci Tracey Anne a Peter John mali najväčšie zásluhy na vzniku DarrenHayesMusic fanklubu.

Darren chodil na základnú aj strednú školu v Mabel Park. Vynikal v umeleckých predmetoch (kreslenie, hudba) a v angličtine, mal rad aj biológiiu, ale nešla mu matematika. Preto chcel nastúpiť na školu Umenia. Jeho dievča vtedy na školu nevzali, preto Darren tiež nenastúpil. Odišiel na univerzitu, kde študoval žurnalistiku a pedagogiku pro nižšie stupne.

Darren sa v roku 1992 zoznámil s Danielom Jonesom cez veľmi zaujímavý inzerát v novinách. V tej dobe Dan hral so svojím starším bratom Oliverom v skupine The Red Edge a potrebovali speváka. Darren bol teda do skupiny prijatý. Po dlhšej dobe obaja dospeli k názoru, že svoje pôsobenie v hudobnej brandži musia zmeniť. Boli ambiciózni a mali jeden spoločný ciel - to nakoniec viedlo k tomu, že opustili Red Edge. Ďalšie dva roky hrali po baroch v Novom Južnom Walese v Austrálii cover verzie rôznych piesní. Potom sa rozhodli venovať hudbe naplno a začali s písaním vlastných piesní. Rozoslali svoje demo nahrávky 150 rôznym nahrávacím spoločnostiam, ale odozva veľmi veľká nebola. Odpovedali im len dvaja manažéri, nakoniec podpísali zmuvu s Johnom Wooddruffom. Než bolo všetko dokonale pripravené, ubehlo osem mesiacov. To bolo na sklonku roku 1996. A tak vzniklo duo Savage GardenDebutové album s názvom Savage Garden vyšlo 15. apríla 1997, predalo sa ho po celom svete na 11 miliónov nosičov a vynieslo im 10 cien Aria Awards.

V roku 2001 sa však rozpadli, pretože Danielovi sa nepáčil život vo svetle reflektorov. Ich rozpad je vlastne dosť komplikovaný a nie je možné určiť presnú príčinu. Dôležité však je, že sa ani jeden z nich neprestal venovať hudbe. V súčasnosti sa Daniel venuje svojmu hudobnému vydavateľstvu Meridien Musik, kde pomáha novým skupinám. Darren momentálne pracuje na svojom treťom sólovom albume (predchádzajúce albumy nesú názvy Spin a The Tension & The Spark).

Svoju manželku Colby Taylor stretol Darren na univerzite, kde obaja študovali pedagogiku. Päť rokov spolu chodili, tri roky boli manželia, ale s rastúcim Darrenovým vypätím z práce vzťah medzi nimi prestával fungovať. Rozviedli sa v roku 1999, ale aj potom zostali dobrými priateľmi. V júni roku 2006 sa Darren oženil s Richardom Cullenom, ale aj napriek tomu, že túto informáciu zdelil verejnosti, si na svoje súkromie veľmi potrpí.

zdroj: darren-hayes.ic.cz

 


Speváci & skupiny | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014