Darkness

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Johnny Depp

Biografia
 

JOHNNY DEPP 

Johnny Depp, vlastným menom John Christopher Depp II., sa narodil 9. júna 1963 v Owensboro, štát Kentucky, USA, rodičom John Christopher Depp a Betty Sue Palmerovej. Rodina sa krátko po smrti Johnnyho dedka odsťahovala na Floridu, kde Johnny vyrastal spolu s troma staršími súrodencami. Má jedného brata (Danny P. Depp) a dve sestry (Debbie a Christie Dembrowski). Sestra Christie je Johnnyho osobná manažérka.

Keď mal 12 rokov, mama mu kúpila gitaru, ktorá sa stala jeho posadnutosťou. V 17-nástich rokoch odišiel zo školy, keďže sa chcel stať profesionálnym hudobníkom. Založil niekoľko garážových kapiel, medzi nimi aj "The Kids", ktorá bola známa tým, že bola predkapelou "Iggy Pop". Keď sa jeho rodičia rozviedli, Johnny experimentoval s drogami. Odsťahoval sa do Los Angeles, kde sa okrem hudby živil tým, že predával po telefóne guličkové perá. Skupina sa však po čase rozpadla a keď mal Johnny 20 rokov, oženil sa s Lori Anne Allison (zosobášení v roku 1983 - rozvedení v roku 1985). Lori, ktorá bola zamestnaná ako filmová maskérka, ho predstavila Nicolasovi Cage. Cage a Depp sa zo začiatku nemali radi, ale po čase sa medzi nimi utvorilo pevné priateľstvo. Cage odporučil Johnnymu, aby sa dal na hereckú dráhu a dokonca mu dohodil svojho agenta.

Jeho herecký debut bol v roku 1984, keď dostal rolu v Nightmare On Elm Street, A - Nočná mora v Elm Street (1984). V roku 1987 ho jeho agent presvedčil, aby prijal úlohu v TV seriáli 21 Jump Street, ktorá mu zabezpečila úspech hlavne v tínejdžerovských radoch. Johnny účinkoval v tomto seriáli tri roky (1987-1990). Za tým nasledovalo účinkovanie vo filme Edward Scissorhands (1990), ktorý mu otvoril brány z televízneho do filmového štúdia.

V roku 1997 sa Johnny Depp dostal do povedomia svojím režisérskym debutom. Vo filme Brave, The (1997) si zahral aj hlavnú postavu. The Brave bol nominovaný na filmovú cenu: Cannes Film Festival, 1997.

Johny Depp bol štyrikrát zasnúbený: Sherilyn Fenn (herečka), Jennifer Grey (herečka), Winona Ryder (herečka), s ktorou bol zasnúbený tri roky a taktiež mal jej meno vytetované na pravom ramene. Pôvodné tattoo znelo: „Winona Forever”, ale po rozchode v roku 1993, si dal laserovou operáciou odstrániť “na”, čiže zostalo “Wino Forever”. Johnny a Winona sa zoznámili pri nakrúcaní filmu Edward Scissorhands (19990). Poslednou snúbenicou bola modelka Kate Moss (zasnúbení 1995 - 1997). V júni 1998 sa pri nakrúcaní filmu Ninth Gate, The - Deviata brána (1999), ktorý bol filmovaný vo Francúzsku, zoznámil so speváčkou-herečkou Vanessou Paradis (narodená 22. 12. 1972).

Johnny a Vanessa majú spolu dve deti. Dcéra Lily-Rose Melody Depp sa narodila 24. mája 1999 a syn Jack John Christopher Depp III. sa narodil 9. apríla 2002. Johny vlastní dom v Los Angeles, ale momentálne žije s Vanessou v južnom Francúzsku.

ZAUJÍMAVOSTI:

Napriek tomu, že Johnny Depp účinkoval v rade filmov, k dnešnému dňu nezískal sošku Oscara - bol nominovaný v kategórií: Najlepší herec, vo filme Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl - Piráti z Karibiku: Prekliatie čiernej perly (2003).

Odmietol hlavnú úlohu vo filme Speed - Nebezpečná rýchlosť (1994). Úlohu získal Keanu Reeves.

Odmietol úlohu vo filme Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles - Interview s upírom (1994). Úlohu získal Tom Cruise.

Odmietol úlohu vo filme Legends of the Fall - Legenda o vášni (1994). Úlohu získal Brad Pitt.

Vo filme Chocolat - Čokoláda (2000), hrá v troch scénach na gitare. Taktiež hrá v jednej skladbe na soundtracku.

V roku 1994 bol zatknutý za zničenie hotelovej izby v Manhattan hotel. Po zaplatení vyše 2000 dolárov za spôsobenú škodu, bol prepustený.

V roku 1999, pred reštauráciou v Londýne, bol zatknutý za napadnutie paparazzov.

Johnny je spoluvlastníkom nočného klubu “The Viper Room” v Los Angeles.

Je spoluvlastníkov francúzskej reštaurácie "Man Ray".

Herec River Phoenix (narodený 23. augusta 1970) zomrel na predávkovanie pred klubom “The Viper Room” v Los Angeles, na Halloween (31. októbra 1993).

Má hudobnú skupinu, ktorá sa volá “P”. “P” vydali v roku 1995 svoj prvý album.

Daroval Noelovi Gallagherovi zo skupiny Oasis bielu gitaru, na ktorej je písmeno "P". Noel na nej pravidelne hráva.

Johnny hrá na gitare v skladbe "Fade In-Out" z albumu skupiny Oasis "Be Here Now".

Johnny má indiánskych predkov - jeho prababka bola z kmeňa Čerokézov (Cherokee).

Panictvo stratil keď mu bolo iba 13 rokov.

zdroj: filmklub.sk




Herci | stály odkaz

Komentáre

  1. dnes je to tu samý Depp :-)
    publikované: 23.03.2007 19:43:26 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. hm
    johny je proste SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    publikované: 19.02.2008 20:08:23 | autor: zuzana (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Párové tetování
    Zdravím no taky mám pár tetování, ale asi bych si nenechal vytetovat nějaké párové tetování, to pak může dopadnout jeho předěláním nebo takovým https://www.premier-clinic.cz/zakroky/odstraneni-tetovani/ odstranění když se třeba rozejdete s partnerkou. A to už se určitě přidat stalo při párovém tetování jsem viděl že si manželé nechávají tetovat prstýnky.
    publikované: 10.09.2021 14:06:56 | autor: Karel (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014